Animatie van een hond in harnas die in het scherm komt wandelen en nadien gaat zitten. De animatie bestaat uit een zwarte illustratie met wandelende pootjes en kwispelende staart.

On a mission ...

Toen Benedickt in 2011 zijn zicht verloor, werd hij gecontacteerd door Ann en Gert, ouders van een blinde tiener. Zij kwamen met de vraag of Benedickt zijn schouders wilde zetten onder een nieuw project: een vzw die jongeren tussen de 12 en 18 jaar helpt aan blindengeleidehonden te geraken, iets wat in België nog niet mogelijk was. Samen richtten ze Dogs4Blind op, die ondertussen zowel jongeren als volwassenen begeleidt. Hiervoor gingen ze een samenwerking aan met Fondation Frédérique Gaillane (voormalig Mira Europe). Deze organisatie voorziet tot op vandaag de vzw van gezonde en geschikte blindengeleidehonden voor jongeren. In 2023 start Dogs4Blind met de in-house opleiding van blindengeleidehonden voor volwassenen in Knokke-Heist.

Meet our team

Ons team bestaat uit een groep van enthousiaste en bekwame medewerkers waaronder enkele ervaringsdeskundigen met een visuele beperking. Daarnaast kunnen we steeds rekenen op een aantal vrijwilligers met het hart op de juiste plek.

Portretfoto van Benedickt. Hij kijkt vriendelijk naar de camera en heeft een stok bij de hand. - Secretaris

Benedickt

Secretaris

In 2011 verloor Benedickt zijn zicht. Hij bewijst dat er, ondanks zijn visuele beperking, nog veel in het leven te leren, genieten en ontdekken valt. Hij heeft een eigen wijnzaak De Wijnboer, een grote liefde voor honden en dankzij eigen ervaring ook verstand van zaken.

Portretfoto van Jo. Ze heeft een brede smile, bruin lang haar en een bril op. - Leidinggevende centrum

Jo

Leidinggevende centrum

Gepassioneerde keramist, creatieve duizendpoot en ervaren in persoonlijke begeleiding. Met een hart voor honden, een luisterend oor en een neus voor ondernemen is ze het kloppende hart van het Dogs4Blind-centrum.

Portretfoto van Ann. Ze heeft bruin haar en draagt een witte jas en bloes. - Voorzitster

Ann

Voorzitster

Als voorzitster helpt Ann achter de schermen mee met het bepalen van de juiste richting voor de vzw. Ze heeft ervaring met mensen met een visuele beperking en zet alles op alles om te helpen waar nodig.

Portretfoto van Gert. Hij heeft blauwe ogen en draagt een bruine trui. - Bestuurslid

Gert

Bestuurslid

Ook Gert is een belangrijke schakel van de vzw achter de schermen. Hij richtte samen met Benedickt de vzw op en heeft die zien groeien tot waar we nu staan.

Portretfoto van Fabienne. Ze kijkt trots naar de camera en draagt een trui met label: Dog Coach. - Hondeninstructrice

Fabienne

Hondeninstructrice

Met een uitgebreide expertise in hondentrainingen, jarenlange ervaring in het uitbaten van een hondenpension en een diepgewortelde passie voor honden is Fabienne de ideale aanwinst voor ons team.

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind.

Gastgezinnen

Hondenliefhebber

Heb je een hart voor honden en de nodige inzet om onze trainingsmethode toe te passen? Dan ben jij misschien het ideale gastgezin waar wij naar op zoek zijn!

Meer info

Vrijwilligers

Wij worden dagelijks geholpen door een warm team van vrijwilligers met een hart voor honden en blinden. Deze helpende handen ondersteunen ons tijdens evenementen, trainingen en denkoefeningen.

Ontdek onze partners
Groepsfoto met het hele team en vrijwilligers van Dogs for Blind. In totaal zijn ze met 13, bij hen zitten nog 3 zwarte en 1 witte honden. Ze zitten in een moderne traphal met witte muren, een brede trap uit roze beton en tropische planten op de achtergrond.

Blijf op de hoogte

Privacy(Vereist)