Animatie van een hond in harnas die in het scherm komt wandelen en nadien gaat zitten. De animatie bestaat uit een zwarte illustratie met wandelende pootjes en kwispelende staart.

Een warme
thuis is de basis
tot succes

Gastgezinnen zijn een enorm belangrijke schakel in het opleidingsproces van een blindengeleidehond. Het gastgezin zorgt ervoor dat de pup opgroeit tot een stabiele, zelfverzekerde en all-round slimme en gezonde hond.

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind.
Zwart-wit illustratie van een dame met kort haar, zwarte trui en witte broek. In haar hand heeft ze een klembord met een to do-lijst. Ze vinkt een box van haar checklist af.

To-do lijst van een gastgezin

 • Twee jaar lang een stabiele
  leefomgeving voorzien
 • Basisopvoeding van de pup zoals wandelen,
  socialisering en zindelijkheid aanleren
 • Op regelmatige basis contactmomenten om
  de opvoeding vlot te laten verlopen
 • Vanaf het tweede jaar de hond vijfmaal per
  week naar school brengen in Knokke-Heist

Iets voor jou?

Heb je een hart voor honden en de nodige inzet om onze trainingsmethode toe te passen? Dan ben jij misschien het ideale gastgezin waar wij naar op zoek zijn! Als gastgezin kan je goed overweg met honden, heb je geen kinderen jonger dan 12 jaar en ben je je ervan bewust dat jouw gastpup na 2 jaar verhuist naar de zorgvrager. Geen paniek, wij zorgen steeds voor een vlotte overgang en begeleiden je doorheen het gehele proces.

It's a match

“Je weet vanaf het begin dat je het doet voor een ander, dat maakt afscheid niet zo moeilijk.”

Afbeelding van een zittende zwarte labrador die zijn pootje in de hand legt van een onbekende persoon.

We zijn er
voor je!

Een pup opvoeden doe je niet alleen. Wij helpen al onze gastgezinnen van start tot finish. Wij zijn een persoonlijk aanspreekpunt, helpen waar nodig en komen regelmatig op bezoek. Daarnaast dekken wij alle medische- en voedingskosten van onze honden in training. Zo kan iedereen met de juiste passie en intentie een gastgezin worden voor onze pups, ongeacht de financiële situatie.

Blijf op de hoogte

Privacy(Vereist)