Animatie van een hond in harnas die in het scherm komt wandelen en nadien gaat zitten. De animatie bestaat uit een zwarte illustratie met wandelende pootjes en kwispelende staart.

All eyes
and ears?

Een blindengeleidehond opent een nieuwe wereld voor een persoon met een visuele beperking. Dankzij een begeleidende viervoeter kan een blinde of slechtziende persoon op een veilige, meer ontspannen en zelfstandige manier een plekje eisen in onze samenleving.

Al vanaf 12 jaar

Ook jongeren met een visuele beperking hebben recht op zelfstandigheid en vrijheid. Daarom zet Dogs4Blind als enige vereniging van België blindengeleidehonden in voor slechtzienden vanaf 12 jaar. Voor deze jongeren kan een viervoeter aan hun zijde een belangrijke rol spelen in hun ontwikkeling. Ze leren zelfstandig naar school gaan, hebben meer sociaal contact, voelen zich minder alleen en krijgen meer zelfvertrouwen.

Vraag een hond aan

“Geen hond, geen werk. Zonder Twist kon ik nooit mijn job uitoefenen.”

— Justine, 22 jaar.
Afbeelding van een dame en zwarte blindengeleidehond die wegwandelen van de camera onder de neergaande zon. De dame heeft blond haar en is gekleed in een witte bloes met grijs geklede broek. Ze bevinden zich voor een muur van een gebouw in een woongebied.

De
superkracht
van een blinde-geleidehond

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind. Samen op pad

Hindernissen ontwijken, een zebrapad vinden of een vrije zitplaats uitkiezen, met een geleidehond aan je zijde gaat navigeren een stuk gemakkelijker.

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind. Sociaal contact

Niemand maakt zo gemakkelijk vrienden als een schattige viervoeter. Van contacten leggen met anderen tot samen op stap gaan met vrienden, every pawshake can be the beginning of a friendship!

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind. Veiligheid

Met een blindengeleidehond ben je minder kwetsbaar, heb je begeleiding in gevaarlijke situaties en communiceer je naar de buitenwereld toe dat een handje (of pootje) hulp geen kwaad kan.

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind. Zelfvertrouwen

Alleen op pad is ook maar alleen. Met een hond aan je zijde sta je zekerder in je schoenen.

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind. Opent een nieuwe wereld

Kortom: een geleidehond opent een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden en kansen voor een persoon met een visuele beperking. Word pleegouder

Een ronde gele sticker met zwarte illustratie van een hondensnuit die lacht. Het logo van Dogs for blind. Afbeelding van instructrice Fabienne die op haar knie zit voor zittende zwarte geleidehond. Ze bevinden zich buiten, op een pad in een open ruimte met bomen, gras en wat gebouwen op de achtergrond. De zon schijnt op de haren van beide.

From pup to hero

Van een schattige puppy naar een echte guidance buddy, daar zit wat werk achter! Samen met onze hondeninstructrice Fabienne doen wij zelf de screening van onze pups. Hierbij gaan we aan de hand van een grondig onderzoek op zoek naar de geschikte hond, altijd bij de juiste, erkende fokker.

50 dagen

De pup wordt voor het eerst getest door onze instructrice.

10 weken

De pup leert basiscommando’s en socialisering aan en krijgt geregeld bezoek van ons team.

8 weken

De pup komt terecht in een warm gastgezin.

1 jaar

Vanaf nu is de hond groot en slim genoeg om 5 keer per week naar de training te gaan.

2 jaar

Afgestudeerd! De hond gaat nu naar zijn baasje en start een carrière als blindengeleidehond.

helpen?

Het kostenplaatje van dit traject kan al snel oplopen van 30.000 tot 45.000 euro. Daarnaast staat de gezondheid van onze viervoeters op nummer 1 en verzorgen wij ook de medische kosten en voeding. Dankzij onze partner Euro Premium Dog Food blijven onze honden in topvorm.

Een pootje helpen?

Blijf op de hoogte

Privacy(Vereist)