Animatie van een hond in harnas die in het scherm komt wandelen en nadien gaat zitten. De animatie bestaat uit een zwarte illustratie met wandelende pootjes en kwispelende staart.
Terug

Welkom Apple en Cerafine, onze nieuwe helden in wording!

14-12-2023

Vol enthousiasme en met een open mind gingen Fabienne en Jo op pad om twee kanjers uit te kiezen die zelfzeker en rustig genoeg zijn om later aan de slag te gaan als geleidehond. Van karakter tot gehoorzaamheid en van fitheid tot mindset, pups Apple en Cerafine zijn alvast met glans geslaagd!

Deze momenten zijn altijd enorm spannend, leuk en een boost aan motivatie. Onze kennelhoudster verzorgde de puppy’s 8 weken lang, nu is het aan ons. Nog even langs de dierenarts en dan kunnen de pups naar hun gastgezin om daar vertroeteld te worden en zich verder te ontwikkelen tijdens hun basisopvoeding.
Hondeninstructrice Fabienne lacht fier naar de camera met een beige puppy labrador in haar arm.

Wat staat deze puppies nu te wachten?

Na 8 weken komen deze puppies terecht in een warm gastgezin. Daar leren ze zich veilig voelen in een thuisomgeving, leren ze tot rust komen en worden ze vooral goed verzorgd. Na 10 weken leren ze basiscommando’s zoals zitten, luisteren naar hun naam en socialisering met de buitenwereld. We zullen ze in deze periode regelmatig bezoeken om zowel de pleegouders als de pups goed op te volgen.

Na 1 jaar mogen de pups naar school, en na 2 jaar zijn ze afgestudeerd. Dan starten ze hun carrière als blindengeleidehond. Spannend!

Afbeelding van een beige puppy labrador in gras. De hond kijkt naar links en het staartje staat omhoog.

Wil jij ook graag pleegouder worden?

Heb je een hart voor honden en wil je graag een pup opvoeden tot superheld? Dat kan als pleegouder! Twee jaar lang geef je de pups een warme thuisbasis zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot zelfzekere en zelfstandige geleidehonden. Dankzij onze partner Euro Premium worden de pups steeds voorzien van kwalitatieve voeding. Wij verzorgen de medische kosten, zo kan jij fulltime focussen op het vertroetelen van je favoriete viervoeter.

Apple kan binnenkort bij haar warme pleegmama Tania terecht, maar voor Cerafine zoeken we nog een gastgezin. Heb jij interesse om binnenkort pleegouder te zijn van deze schattige pup? Neem dan zeker contact met ons op en we overlopen samen het proces.